PRODUKTY / PRODUKTY PRZEMYSŁOWE / PRODUKTY DETALICZNE
Stosowanie błonnika w produkcji podwyższa aktywność biologiczną produktu, a także wpływa korzystnie na:
Nasze produkty mogą być doskonałym dodatkiem do:
BŁONNIK KAKAOWY
Ze względu na walory smakowe i właściwości wspomagające odchudzanie, błonnik kakaowy świetnie sprawdza się w produkcji produktów dietetycznych, zdrowych przekąsek , batoników, ciast i ciasteczek, jako dodatek do napojów mlecznych, muesli i produktów „od razu gotowych do spożycia”. Zawiera mniej tłuszczów i cukrów od zwykłego proszku kakaowego.
BŁONNIK JABŁKOWY
Przyjemny jabłkowy zapach, łagodny kolor oraz wysoka zawartość kwasów organicznych, witamin, pektyn i garbników oraz stosunkowo duża zawartość błonnika rozpuszczalnego sprawia, że błonnik jabłkowy ,oprócz klasycznego zastosowania w przemyśle spożywczym, znajduje zastosowanie w produkcji suplementów diety na cukrzycę, miażdżycę naczyń, zaburzenia gospodarki tłuszczowej.
BŁONNIK OWSIANY
Łączy w sobie delikatność owsianki, zbożowy smak oraz wysoką zawartość beta-glukanu. Beta- glukan odpowiada za jego właściwości żelujące, dlatego świetnie sprawdza się jako zamiennik dozwolonych substancji zagęszczających. Może być dodawany do produktów piekarniczych, makaronów, produktów w formie „instant”, produktów mleczarsko - nabiałowych i muesli.
BŁONNIK ARONIOWY
Ze względu na intensywny czerwono-śliwkowy kolor jest doskonałym naturalnym barwnikiem. Może być stosowany do produkcji preparatów dietetycznych wspomagających dietę osób z problemami przewodu pokarmowego. Ma także szerokie zastosowanie w przemyśle cukierniczym, piekarniczym i mleczarskim.
BŁONNIK ŻURAWINOWY
Żurawina to bomba witaminowa i bogactwo składników mineralnych. Podnosi walory prozdrowotne i smakowe produktów spożywczych . Charakteryzuje się wysokim stopniem
bioaktywności.
BŁONNIK LNIANY
Nie sposób przecenić dobroczynnych właściwości lnu. Dodany do potraw rozpuszczalny błonnik pokarmowy zawarty w siemieniu lnianym, łatwo pęcznieje tworząc delikatny, łagodzący trawienie żel. Preparat można stosować jako dodatek do produktów piekarniczych, makaronów, do panierek, przetworów mleczarskich, produktów w formie „instant”, müsli, sosów.
MĄKA OWSIANA
Stanowi bogate źródło białka o wysokiej wartości biologicznej, korzystnym składzie aminokwasów. Badania wykazały ,że stosowana do wypieku pieczywa (w ilości 20% masy mąki pszennej), nie wpływa znacząco zarówno na zmiany wilgotności i profilu tekstury jak również na ocenę sensoryczną konsumentów.
SOK Z CZARNEJ PORZECZKI – WYTRAWNA BOMBA WITAMINOWA
Czas wytoczyć najcięższe działa w walce i profilaktyce wielu chorób cywilizacyjnych. Sok z czarnej porzeczki leczy: żylaki, zaćmę, złą krzepliwość krwi, wypadanie włosów, ogólne wyczerpanie organizmu np. po kuracji antybiotykami; usuwa metale ciężkie, powstrzymuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów; wspomaga walkę z cholesterolem, przeciwdziała nowotworom i spowalnia proces starzenia organizmu.
BORÓWKA BRUSZNICA –DLA PIĘKNEJ SKÓRY I SYLWETKI
Liofilizowany proszek lingonberry pomaga rozjaśnić plamy pigmentacyjne na skórze i jest doskonałym sprzymierzeńcem w walce z otyłością. Zmniejsza ilość kwasów tłuszczowych wchłanianych do krwi i tym samym redukuje ich magazynowanie w postaci tkanki tłuszczowej. Zawiera witaminy B1, B2, PP, C, luteinę ,beta-karoten, a także pektyny, liczne kwasy organiczne oraz związki polifenolowe. Działa moczopędnie, bakteriobójczo, rozkurczowo, przeciwzapalnie, przeciwkrwotocznie i przeciwbiegunkowo.
SOK Z ARONII – BUDUJE NIEWIDZIALNY PANCERZ OCHRONNY ORGANIZMU
Naturalnie obniża poziom cukru we krwi, dlatego jest idealnym napojem dla cukrzyków. Wzmacnia żyły i polecany jest osobom obciążonym ryzykiem zachorowania na schorzenia układu krążenia. Po sok z aronii sięgają ci, którym zależy na młodym wyglądzie. Neutralizuje szkodliwe działanie promieni UV. Zawiera bogactwo flawonoidów, witamin, minerałów i pierwiastków śladowych; jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Wspomaga kuracje detoksykacyjne.
ARONIA – POTĘŻNA DAWKA ANTYOKSYDANTÓW NA ZDROWIE I MŁODOŚĆ
Liofilizowany proszek z Aronii zawiera witaminę C, witaminy B2 i B6, witaminy PP, E, karoten (czyli prowitaminę A), mikroelementy: pektyny, kobalt, jod, bor, miedź, mangan, molibden i błonnik. Polecamy osobom, które zmagają się z chorobami układu pokarmowego, przy przewlekłych bólach brzucha, wzdęciach, nudnościach i zaparciach. Stymuluje żołądek, wątrobę i trzustkę do prawidłowej pracy. Koi skutki kuracji antynowotworowych.
HIBISKUS – NATURALNY BOTOKS DLA SKÓRY
Hibiskus jest bogatym źródłem kwasów fenolowych, witaminy C, antocyjanin i flawonoidów. Wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego. Jest niezwykle skuteczny w walce z nadciśnieniem i stanami zapalnymi. Działa kojąco, łagodzi podrażnienia, uważa się także, że wzmacnia wątrobę. Ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor.
Przyspiesza przemianę materii i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Badania sugerują także, że Hibiskus może przyczynić się do spowolnienia wzrostu komórek nowotworowych.
Microstructure sp. z o.o. ul. Cyrulików 37a04-402 Warszawa, Poland zobacz na mapieKontakt tel. +48 22 611 87 98tel. +48 22 611 98 47 biuro@microstructure.pl
Microstructure sp. z o.o. ul. Cyrulików 37a04-402 Warszawa, Poland zobacz na mapie
Kontakt tel. +48 22 611 87 98tel. +48 22 611 98 47 biuro@microstructure.pl