PRODUKTY PRZEMYSŁOWE

NA DODATEK Z NATURY

 

Stosowanie błonnika w produkcji podwyższa aktywność biologiczną produktu, a także wpływa korzystnie na:

 

  • teksturę i konsystencję,
  • stabilność formy,
  • obniżenie zawartości tłuszczu,
  • tworzenie emulsji,
  • wiązanie wody,
  • zahamowanie procesu synerezy,
  • zmniejszenie strat ciężaru produktu podczas obróbki termicznej,
  • poprawę ubarwienia naturalnym barwnikami,

 

Nasze produkty mogą być doskonałym dodatkiem do:

 

  • ciast i ciasteczek
  • galaretek
  • mąk
  • muesli
  • batoników
  • lodów
  • jogurtów
  • kefirów
  • produktów serowych
  • herbatek
  • sosów
  • sałatek
  • pasztetów
  • wędlin
  • zagęszczaczy

 

 

PRODUKTY

 

BŁONNIK KAKAOWY

 

Ze względu na walory smakowe  i właściwości wspomagające odchudzanie, błonnik kakaowy świetnie sprawdza się w produkcji produktów dietetycznych, zdrowych przekąsek , batoników, ciast i ciasteczek, jako dodatek do napojów mlecznych,  muesli i produktów „od razu gotowych do spożycia”. Zawiera mniej tłuszczów i cukrów od zwykłego proszku kakaowego.

 

BŁONNIK JABŁKOWY

 

Przyjemny jabłkowy zapach, łagodny kolor oraz wysoka zawartość kwasów organicznych, witamin, pektyn i garbników oraz stosunkowo duża zawartość błonnika rozpuszczalnego sprawia, że błonnik jabłkowy ,oprócz klasycznego zastosowania w przemyśle spożywczym, znajduje zastosowanie w produkcji suplementów diety na cukrzycę, miażdżycę naczyń, zaburzenia gospodarki tłuszczowej.

 

BŁONNIK OWSIANY

 

Łączy w sobie delikatność owsianki, zbożowy smak oraz wysoką zawartość beta-glukanu. Beta- glukan odpowiada za jego właściwości żelujące, dlatego świetnie sprawdza się jako zamiennik dozwolonych substancji zagęszczających. Może być dodawany do produktów piekarniczych, makaronów, produktów w formie „instant”, produktów mleczarsko - nabiałowych i muesli.

 

BŁONNIK ARONIOWY

 

Ze względu na intensywny czerwono-śliwkowy kolor jest doskonałym naturalnym barwnikiem. Może być stosowany do produkcji preparatów dietetycznych wspomagających dietę osób z problemami przewodu pokarmowego. Ma także szerokie zastosowanie w przemyśle cukierniczym, piekarniczym i mleczarskim.

 

BŁONNIK ŻURAWINOWY

 

Żurawina to bomba witaminowa i bogactwo składników mineralnych. Podnosi walory prozdrowotne i smakowe produktów spożywczych . Charakteryzuje się wysokim stopniem

bioaktywności.

 

BŁONNIK LNIANY

 

Nie sposób przecenić dobroczynnych właściwości lnu. Dodany do potraw rozpuszczalny błonnik pokarmowy zawarty w siemieniu lnianym, łatwo pęcznieje tworząc delikatny, łagodzący trawienie żel. Preparat można stosować jako dodatek do produktów piekarniczych, makaronów, do panierek, przetworów mleczarskich, produktów w formie „instant”, müsli, sosów.

 

MĄKA OWSIANA

 

Stanowi bogate źródło białka o wysokiej wartości biologicznej,  korzystnym składzie aminokwasów. Badania wykazały ,że stosowana do wypieku  pieczywa (w ilości 20% masy mąki pszennej),  nie wpływa znacząco zarówno na zmiany wilgotności i profilu tekstury jak również na ocenę sensoryczną konsumentów.

 

SOK Z CZARNEJ PORZECZKI – WYTRAWNA BOMBA WITAMINOWA

 

Czas wytoczyć najcięższe działa w walce i profilaktyce wielu chorób cywilizacyjnych. Sok z czarnej porzeczki leczy: żylaki, zaćmę, złą krzepliwość krwi, wypadanie włosów, ogólne wyczerpanie organizmu np. po kuracji antybiotykami; usuwa metale ciężkie, powstrzymuje rozwój bakterii, wirusów i grzybów; wspomaga walkę z cholesterolem, przeciwdziała nowotworom i spowalnia proces starzenia organizmu.

 

BORÓWKA BRUSZNICA –DLA PIĘKNEJ SKÓRY I SYLWETKI

 

Liofilizowany proszek lingonberry pomaga rozjaśnić plamy pigmentacyjne na skórze i jest doskonałym sprzymierzeńcem w walce z otyłością. Zmniejsza ilość kwasów tłuszczowych wchłanianych do krwi i tym samym redukuje ich magazynowanie w postaci tkanki tłuszczowej. Zawiera witaminy B1, B2, PP, C,  luteinę ,beta-karoten, a także pektyny, liczne kwasy organiczne oraz związki polifenolowe. Działa moczopędnie, bakteriobójczo, rozkurczowo, przeciwzapalnie, przeciwkrwotocznie i przeciwbiegunkowo.

 

SOK Z ARONII – BUDUJE NIEWIDZIALNY PANCERZ OCHRONNY ORGANIZMU

 

Naturalnie obniża poziom cukru we krwi, dlatego jest idealnym napojem dla cukrzyków. Wzmacnia żyły i polecany jest osobom obciążonym ryzykiem zachorowania na schorzenia układu krążenia. Po sok z aronii sięgają ci, którym zależy na młodym wyglądzie.  Neutralizuje szkodliwe działanie promieni UV. Zawiera bogactwo flawonoidów, witamin, minerałów i pierwiastków śladowych;  jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Wspomaga kuracje detoksykacyjne.

 

ARONIA – POTĘŻNA DAWKA ANTYOKSYDANTÓW NA ZDROWIE I MŁODOŚĆ

 

Liofilizowany proszek z Aronii zawiera witaminę C, witaminy B2 i B6, witaminy PP, E, karoten (czyli prowitaminę A), mikroelementy: pektyny, kobalt, jod, bor, miedź, mangan, molibden i błonnik. Polecamy osobom, które zmagają się z chorobami układu pokarmowego, przy przewlekłych bólach brzucha, wzdęciach, nudnościach i zaparciach. Stymuluje żołądek, wątrobę i trzustkę do prawidłowej pracy. Koi skutki kuracji antynowotworowych.

 

 HIBISKUS – NATURALNY BOTOKS DLA SKÓRY

 

Hibiskus jest bogatym źródłem kwasów fenolowych, witaminy C, antocyjanin i flawonoidów. Wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego. Jest niezwykle skuteczny w walce z nadciśnieniem i stanami zapalnymi. Działa  kojąco, łagodzi podrażnienia, uważa się także, że wzmacnia wątrobę. Ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny, czerwony kolor.

Przyspiesza  przemianę materii i oczyszcza organizm. W afrykańskiej medycynie ludowej przypisuje się mu antybakteryjne i moczopędne działanie, dzięki czemu zapobiega zastojom wody w organizmie. Badania sugerują także, że Hibiskus może przyczynić się do spowolnienia wzrostu komórek nowotworowych.

 

 

 

 

 

 

Microstructure sp. z o.o. ul. Cyrulików 37a04-402 Warszawa, Poland zobacz na mapieKontakt tel. +48 22 611 87 98tel. +48 22 611 98 47 biuro@microstructure.pl

Microstructure sp. z o.o. ul. Cyrulików 37a04-402 Warszawa, Poland zobacz na mapie

 

Kontakt tel. +48 22 611 87 98tel. +48 22 611 98 47 biuro@microstructure.pl