O firmie

„Microstructure” jest firmą polską produkującą naturalne błonniki pokarmowe. Technologia produkcji jest oryginalną, własną koncepcją pozwalającą uzyskiwać błonniki o kontrolowanej bioaktywności. Niedobór błonnika pokarmowego w diecie człowieka powoduje wzrost zachorowalności na współczesne choroby cywilizacyjne m.in. nadwagę, otyłość, cukrzycę, choroby układu krążenia, zmiany nowotworowe. Szacuje się, że spożywamy 9-12 g błonnika na dobę, podczas gdy Światowa Organizacja Zdrowia zaleca 30-40 g.

  • Nasze błonniki naturalne można dodawać do wszelkich potraw (kefirów, jogurtów, wypieków, sosów, müsli, sałatek, pasztetów, wędlin itd.) nie zmieniając dotychczasowych nawyków żywieniowych.
  • Systematycznie prowadzimy badania nad naszymi preparatami oraz ich zastosowaniami. Współdziałamy z naukowymi autorytetami w dziedzinie żywności i żywienia oraz medycyny i farmacji w Polsce i za granicą.
  • Dzięki ciągłej kontroli parametrów produkcji uzyskujemy produkty wysokiej jakości, wspomagające profilaktykę w podstawowych chorobach cywilizacyjnych. Wdrażamy Zintegrowany System Zarządzania Jakością (ISO 9001, HACCP).

W 2004 r., wprowadziliśmy na rynek błonniki naturalne MICRO®. W chwili obecnej sprzedaż obejmuje kolejne produkty przeznaczone na rynek B2C:

- Błonniki MICRO®

- Preparat błonnikowy FiberonC®

- Betaven®